Afwerking lijnen

Naast de kitelijn zelf is de afwerking van de uiteinden minstens zo belangrijk voor de sterkte, levensduur en gebruiksgemak. Doordat we de lijnen zelf afwerken kunnen we de hoogste kwaliteit garanderen en bieden naast het splitsen van onze lijnen ook een eigen ontwikkelde combinatie tussen sleeve en splits aan. Deze zorgt voor een maximale sterkte van de lijn en een vloeiende overgang tussen de dunne lijn zelf en verbinding met de kite of bar zodat de lijn op dat punt niet gaat knikken. Mede doordat we aan het eind de lijnen de splits extra lang laten en het gebruik van de sleeve-splits combinatie word de levensduur van de lijn verlengt, loopt hij makkelijker uit en is de kans op knoopjes en spaghetti aan het eind van de lijnen minimaal.

Verstelbare Pigtails

Om de levensduur van de lijnen nog verder te vergroten en de meeste afstel-mogelijkheden te bieden als ook uitwisselbaarheid tussen merken bieden we standaard de lijnen aan met een complete set verstelbare pigtails. Dit zijn extra lange pigtails die door middel van een paalsteek 12cm traploos in lengte versteld kunnen worden. Door de paalsteek kun je de pigtails zelfs na lang gebruik nog eenvoudig met de hand los krijgen.

Splitsen

Naast de sleeve-splits in combinatie van de verstelbare pigtails bieden we ook een goedkopere, minder bewerkelijke, afwerking van de lijnen aan: Enkel een splits met simpele pigtails. Een kale splits heeft als nadeel dat deze, vooral bij extension lus-lus verbindingen, iets zwakker, slijtgevoeliger en lastiger los te halen is na een goed gepowerde sessie.
Splitsen houd in dat je de lijn in zichzelf terug steekt waardoor hij een lus vormt die zichzelf vast trekt. Onze splits word vast gestikt zodat deze niet meer uit elkaar te halen valt als de spanning van de lijnen is. Om de splits zo duurzaam mogelijk te maken word het einde van de lijn verjongd. Als je de lijn niet verjongt onstaat er harde overgang tussen de splits en de normale lijn waarop de lijn uiteindelijk breekt door knik-slijtage en ophoping van vuil.

Prijs berekening lijnen sets

Voor de berekening van een complete set lijnen maken we gebruik van de volgende standaard prijzen, de prijzen van complete sets lijnen of losse pigtails zijn te vinden in de webshop. Voor een bestelling op maat welke niet in de webshop staat neem contact met ons op, om een indicatie te krijgen van de kosten kun je de volgende prijzen hanteren:

170kg €0.40/m
300kg €0.75/m
500kg €1.10/m
1100kg €2.40/m

Sleeve plits €5.00/uiteinde
Splits  €2.00/uiteinde

Verstelbare pigtail €4.00/st
Pigtail gesplitst €2.50/st
Pigtail geknoopt €1.75/st

Gesplitste lus of knoop halverwege de lijn voor stopperbal of geleiding/montage safetylijn : €6,00
Stopperbal: €1.00

 

Voorbeeld 1: Sleeve-splits 300/500kg 4x25m met verstelbare pigtails
300kg: 2x25mx€0.75 = €37.50
500kg: 2x25mx€1.10 = €55.00
Afwerking: 8x€5.00 = €40.00 (2 uiteinden per lijn)
Pigtails: 4x€4.00 = €16.00
—————————- +
Totaal: €148.50

 

 

Waarom niet enkel sleeves?

Lijnen enkel sleeven is al jaren de standaard in de industrie, het is makkelijk, goedkoop en werkt tot op zekere hoogte prima voor wat het moet doen: de lijn met de kite of bar verbinden. Waarom moet het dan anders?

Ten eerste: uitlopen van de lijnen. Met een standaard sleeve heb je een korte harde overgang tussen de lijn en de sleeve.